V první řadě je potřeba říct, že Remundi je určeno k používání pod širým nebem a povětrnostní vlivy typu déšť, vítr, vzdušná vlhkost mu zásadně neškodí, pouze může vzniknout povrchová rez na grilovacím tálu. Rez z tálu se snadno odstraní roztopením grilu, naolejováním jedlým olejem, poté seškrábnutím nečistot špachtlí nebo drátěným kartáčem a otřením suchým hadrem nebo papírovou utěrkou. Jedná se o podobnou údržbu, jako u litinových roštů na klasickém grilu. Tál je dobré udržovat mírně mastný i po grilování, takže po grilování odstraňte nečistoty špachtlí, pokapejte jedlým olejem a vytřete ho do sucha. Co se týká oleje, velmi se osvědčil řepkový, jelikož nejlépe snáší vysoké teploty.
Pokud je tál extrémně znečištěný, na vyčištění můžete použít vodu i běžný saponát, ale odstraní se tím přirozená mastnota a tál bude opět rychleji rezavět. Takže, použijete-li vodu a saponát, poté opět naimpregnujte tál jedlým olejem.
Na zimu, či při delší odstávce, je ideální použít obal nebo víko. Gril tak ochráníte před extra náročnými povětrnostními podmínkami typu sníh / led. Není to nezbytně nutné, ale Váš gril Vám bude vděčný.
Ve zkratce, udržujte tál stále mírně mastný a Remundi Vám bude dělat jen a jen radost!